15 Eylül 2011 Perşembe

PÜR LEZZET

Pilav yaptım hem de fırında kızarttım nasıl mı yaptım bir bakalım :)

MALZEME:

250 gr. kuşbaşı et veya tavuk(ben tavuk kullandım)

3 adet patates

8-10 adet mantar

3 yem.kaş tereyağ

1 adet soğan

1 su.bar. pirinç

1,5 su. bar sıcak su(pilav için)

1 tavuk tableti(ben kullanmadım)

1 fincan kaşar peyniri rendesi

sıvıyağ(patatesleri kızartmak için)

YAPILIŞI:

Tereyağda tavuk ve soğanları kavuralım.Tavuklar suyunu çekince biraz su ve tuz ilave edip tavukları pişirelim.

Patatesler halka şeklinde kesilir kızgın yağda kızartılır.Mantarları tuzlu,limonlu suda hafifçe haşlayalım..

Tencereye 3 kaş tereyağyağ koyup pirinçleri kavuralım,1,5 bar.sıcak su ve tuzunu koyup suyunu hafifçe çekene dek pişirelim,suyunu fazla çekmeden ateşten alalım.

Fırın kabına önce patatesleri sıralayalım,üzerine tavukları ve mantarları yayalım.En üstüne pilavı yerleştirelim kaşıkla düzeltip kaşar rendesi serpelim..

Önceden ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip ,üzeri kızarana dek pişirelim. Afiyetle yiyelim :)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Balparem ellerine sağlık tepsiyi alıp
kaçabilirmiyim:)))Beğenmene çokkk se
vindim kocaman kocaman öpüyorum.

bırtutamkekik dedi ki...

mmmm:)
:)pürr dikkat kesildimm kaldımmm:))
bu nasıl birr sunum ve lezzettir böylee :))
canımm ellerine sağlık...
deneyeceğim inşallahh...
sevgilerimle...

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık canım harika görünüyor
afiyet olsun
sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Davet sofrakari icin mukemmel bir sunum
Sevgiler
Sefa

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

nasılda güzel görünüyor..
iyiki yaptın haticeciğim...
:=) yeni yıl alternatifi olabilir çünkü !

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik cok nefis görünüyor . ilk firsatta deneyecegim sevgiler hayirli cumalar canim.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli ve doyurucu bir yemek olmuş hepsi birarada gibi sevgiler...