MALZEME:
3 adet iri ayva
2,5 su.bar.şeker
3 yem.kaş.nişasta
hindistan cevizi(bolca)
YAPILIŞI:
Ayvaların kabukları soyulup,çekirdekleri çıkarılır ve doğranır.Üzerini geçecek kadar su koyulur,yumuşayana dek pişirilir.Piştikten sonra süzgeçte biraz bekletilir,tencereye alınır ve blendırdan geçirilir.Ezilen ayvalara şeker eklenerek 15 dak pişirilir,nişasta az su ve istenirse gıda boyası ile açılıp ayvalara katılır,koyulaşana dek pişirilir.Bir tepsiye bol hindistan cevizi ekilir ,ayva karışımı kaşıkla üzerine yayılır,tekrar hindistan cevizi serpilir,soğuk bir yerde 2-3 saat dinlendirilir,dilimlenir..Keserken bıçağı ıslatırsanız sonuç daha iyi olur...Tarif defneyle birlikte den tşkler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder