1 Şubat 2009 Pazar

KESTANELİ PİLAV















MALZEME:
Kavrulup kabukları soyulmuş kestane
kuru üzüm veya kuş üzümü
minik doğranıp haşlanmış havuç
minik minik doğranıp kavrulmuş et veya tavuk
kuru kayısı
pirinç
tereyağ-sıvıyağ
YAPILIŞI:
Yğ eritilir,pirinç hariç tüm malzeme tencerenin dibine yayılır,üstüne pirinç yerleştirilir,tuz eklenir ve bir kenarından kaynar su verilerek pişmeye bırakılır...
Piştikten sonra kalın bir örtüye sarılır biraz dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevrilir..
BENİM MİSAFİRLERİM ÇOK SEVEREK YEDİLER,DİLERİM SİZLERDE YAPIP ZEVKLE YERSİNİZ:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kestaneli pilavı çok severim ama sizin tarifiniz daha farklı olmuş.Sanırım buda güzel bir lezzettir.Fırsatını bulunca denemek isterim.Elinize sağlık.

KİZHATCE dedi ki...

tşkler:)kestaneler bitmeden deneyin:)sevgiler....