16 Ocak 2011 Pazar

ÇİÇEK KEREVİZ

Kerevizin tarifi aynı sadece üzerine çiçekler kondurdum :)...Tarifi tekrarlayalım :)
Kerevizler ,soyulup doğranır limonlu suda bekletilir...Bir tane kereviz soyulur, ortası elma veya kabak oyacağı ile oyulur ve ortasına soyulmuş havuç yerleştirilir...Kereviz enine dilimlenir,çiçek kalıbı veya bıçakla kenarları kesilerek şekillendirilir...
Tencereye,patatates,havuç ve doğranmış kerevizler koyulur,en üstüne çiçek kereviz ve yaprakları koyulur,üzerine sıvıyağ gezdirilir...1 portakal,1 mandalinanın suyu sıkılır,2-3 adet kesme şeker,tuz ,1 tat.kaş un ve 1 çay.bar su karıştırılarak kerevizlerin üzerine dökülür ,sebzeler yumuşayana dek pişirilir(suyu az gelirse eklenir)............
NOT
------
Bezelyeleri pişerken yemeği karartmaması için önceden haşlayıp yemeğin pişmesine 5 dak kala ekliyorum .......

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Hatice kardeşim ne güzel bir görüntü olmuş o çiçekler eline fikrine sağlık
bezelyeli de değişik olmuş afiyet olsun
sevgiler

Pembe Tatlar dedi ki...

Ayy tam bir lezzet şöleni ellerine sağlık canım...

TATESAL dedi ki...

Kerevizi bu şekilde denememiştim hemen deneyeceğim canım...Kavala kurabiyelerinden aldım 2 adet,çayımın yanına,sevgiler...