250 gr. un (2 su bar)
3/1 su bar.su
250 gr.margarin
----------------
İÇ:
5 adet elma
150 gr.şeker
1 limon suyu
1 çay.kaş tarçın
50gr.un
fındık veya ceviz
kuru üzüm
-----------
ÜZERİNE:
yumurta sarısı
pudra şekeri
-------------
YAPILIŞI:
Hamuru hazırlamak için su,un ve oda ısısında beklemiş matgarin ile yoğurup hamur elde edilir..Hamurun 3/2 .si merdane ile açılıp yağlanmış tart kalıbının içine ve kenarlarına yerleştirilir...İç için elmalar küp küp doğranır üzerine limon suyu ve şeker koyulur,tarçın,un,fındık ve üzüm koyup karıştırılır,hamurun üzerine yayılır...Kalan hamur merdane ile açılır,bıçakla veya küçük kalıplarla kesilir,elmaların üzerine kapatılır...Üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında pişirilir...İstenirse üzerine pudra şekeri serpilir....
5 yorum:
Balparem ellerine sağlık çok güzel olmuş öpüyorum.
eline sağlık kız hatçe :)
Bu aralar benim de denemeyi düşündüğüm bir lezzet. Ellerine sağlık, nefis görünüyor.
Sevgiler.
canım çok teşekkürler güzel tarifin için,şimdi http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/elmal-turta.html yayında,her zaman beklerim,selamlar hayırlı cumalar,öpüyorum :)
ayrıca desteklerin için çok teşekkürler,sevgiler :)
Ellerine sağlık Hatice turtan nefis görünüyor bende çok severim:)
afiyetle canım
sevgiler
Yorum Gönder