pandispanya için ..
-------------
3 adet yumurta
3 kah.fincanı şeker
3 kah.fincanı un
2 yem.kaş.ılık su
-------------------
krema için..
---------------
3 su bar. süt
1,5 yem.kaş nişasta
1,5 yem.kaş un
1 çay.bar. toz şeker
1 paket vanilya
1/2 paket şanti yarım.su.bar süt ile çırpılmış
------------------
üzeri için..
--------------
1 paket çikolatalı sos
2,5 su.bar süt
--------------
boş profiterol
-------------------
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır,un ve ılık su ilave edilir,yağlanıp unlanmış tart kalıbına dökülür...Fırın 170 dereceye ayarlanır ılıkken pandispanya koyulur ve pişirilir....
Krema için,süt,un,nişasta pişirilir,ateşten alınca şeker ve vanilya eklenir,ılıtılır.....Şanti süt ile çırpılır,ılınan kremaya eklenip mikserle çırpılır..
Kakaolu sos süt ile pişirilip ılıtılır(arada karıştırılır)...
Hazırlanan kremadan profiteroller doldurulur,biraz ayrılır...Pandispanya şekerli limonlu su ile ıslatılır,boşluğa krema koyulur ve profiterollar yerleştirilir,üzerine çikolatalı sos dökülür,afiyetle yenilir......
Amannnn çok uzun anlattım ama yapılışı daha basit :)
6 yorum:
Süpper olmuş ya bayılırım profiterole zaten yapan elleriniz dert görmesin.
mmmm nefis olmuş.ellerine sağlık.
Süper bir pasta olmuş, bayıldım. Ellerine, emeğine sağlık, afiyetler olsun. Etkinliğe desteğin için çoook teşekkür ederim, çok mutlu oldum.
Sevgilerimle...
Haticeciğim ellerine sağlık müthiş görünüyor harika sevgiler...
haika olmuş Hatce ablam:)
Tatlı kız bayıldı bu pastayaa:))
öpüyorum kocamann:)
Bittim bu profiterollü pastaya Hatcem....
Yorum Gönder