3 adet portakal kabuğu
1,5 su.bar şeker
1,5 su.bar su
1çay.kaş limon suyu
-------------------
toz şeker (şekerlemeleri bulamak için)
YAPILIŞI:
Portakallarınbeyaz kısmı çıkarılarak 1 cm.kalınlığında dilimlenir..Bir tencereye su ve biraz tuz koyulur kabuklar içine atılarak bir gece dinlendirilir (arada suyu değiştirilir)...Ertesi gün üzerini geçecek kadar su koyulup 5 dak.kaynatılır,suyu süzdürülür tekrar arada suyunu değiştirmek üzere bir gece daha dinlendirilir...
Dinlenen kabukların suyu süzülür yıkanıp tencereye alınır üzerine 1,5 bar,şeker,1,5 bar su koyulup 35 dak.kaynatılır,şerbet koyulaşınca limon suyu koyularak 5 dak.daha kaynatılır,ılıtılır...Şerbetten süzdürülen kabuklar toz şekere bulanarak tel ızgaraya dizilir 3-4 saat kurutulur kavanoza koyularak buzdolabında muhafaza edilir...Pasta süslemede,keklerde kullanılır......
13 yorum:
Ellerine sağlık...acaba mikrodalgada da kurutabilir miyiz? denemek lazım...
en yakın zamanda deneyeceğim paylaşım için teşekkürler
ben bunu bi deniyim :)
eline sağlık
bu tarz şeyleri keklerde kullanmayı seviorum..
aaa çok güzel olmuş.ellerine sağlık.haticecim.bir ricam var bloğuma gelip reklamlara tıklarsan çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim...
şekerleme tarifini hemen yazdım ilk fırsatta deneyeceğim,sevgiler...
Ayyy süper fikirmiş gerçekten bayıldım bu şekerlemelere.Ellerine sağlık haticecim;)
Balımmm ellerine sağlık süper benim
içinde ye olurmu öpüyorum.
Hatcem haklısın ama sen gelmediğimi sanıyorsun,1 haftadır senin tariflerini deftere geçireceğim diye canım çıktı...
Çok güzel görünüyor arkadaşım ellerine sağlık ilk fırsatta deniyeceğim...
uzun zamandır bende denemek istiyordum.ellerine saglık.
daha önceki senelerde yapmıştım şahane oluyor yaqpmayanlara tavsiye ederim canım ellerine sağlık
canısı bende deneyeceğim bunu ellerine sağlık..
Yorum Gönder