125 gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay.bar sıvıyağ
1 çay.bar toz şeker
1 büyük portakal rendesi
1 limon rendesi
3 su.bar un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ŞERBET:
1,5 su.bar şeker
1,5 su.bar su
1 dilim limon
YAPILIŞI:
Şerbet kaynatılıp soğutulur..Un haricinde tüm malzeme karıştırılır,un ve kabartma tozu eklenir ve hamur yoğrulur..Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanır...Önceden ısıtılmış fırında çatlayana dek pişirilir ,çabuk piştiği için dikkat !!!
Pişen kurabiyeler sıcak sıcak soğuk şerbete batırılıp çıkarılır ,şerbette fazla beklerse dağılıyor dikkat!!!
Üzeri portakal rendesi ile süslenir vee afiyetle çayın yanında yenir
10 yorum:
mmmmm enfessss
ellerinize sağlık.....
portakallı kurabiye pişerken eve yayılan o enfes koku yok mu bayılıyorum ıslak halini hiç denemedim ama muhteşem olduğundan eminim:)sevgiler...
çok güzelgörünüyor. ellerinize sağlık. miiissssler gibi portakal aromasına bayılırım.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..BURASI BURAM BURAM PORTAKAL KOKUYOR::)))SEVGİLER
Merhabalar Haticecigim, mis kokulu bu harika portakalli islak kekin icin cok tesekkürler.
Tarif yayinda canim elllerine emegine saglik,
sevgilerimle...
Balımmmmmm enfes görünüyor ellerine
sağlık kocaman öpüyorum.
Merhaba Hatce,
Ellerine sağlık.Kurabiyeler harika görünüyorlar. Size afiyet olsun bizlere iyi yutkunmalar.
Yeni yılınıda kutlar, Sevdiklerinle beraber nice sağlıklı yıllar geçirmenizi Allah cc dan dilerim.
Sevgiler*
Tarif çok orjinal gözüküyor arkadaş toplantılarında yapılabilecek çok hoş bir kurabiye :) zaten portakal içeriğinde portakal olan bir lezzete kim hayır diyebilirki? :) ellerinize yüreğinize sağlık
Çok leziz görünüyor cnm ellerine sağlık;)
ÖZELLLL....
Balım nasılsın benden Pınar labne'li pasta tarifini istemiştin anca fırsat buldum kusuruma bakma.Bu arada Bumeranga kayıt olmadınmı:)))öpüyorum kocaman...
7 Baharatlı Pınar Labneli Pasta tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz;
Malzemeler (8 kişilik)
-200 g Pınar Labne
-3 su bardağı Pınar Süt
-3/4 su bardağı şeker
-5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
-1 adet pasta tabanı
Baharatlar:
-5 adet karanfil
-Bir tutam muskat rendesi
-1 çubuk tarçın (kırılmış)
- Ceviz büyüklüğünde taze zencefil (birkaç parça halinde)
-1 defne yaprağı (kırılmış)
-3-4 adet tane karabiber
-1/2 paket vanilya
Şurup için;
- ½ bardak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- ½ paket vanilya
Süslemek için;
- Kavrulmuş badem ve file badem
- Çubuk tarçın
- Meyve (yaban mersini vb)
Hazırlanışı:
Baharatları küçük parçalar halinde sütün içine ekleyin.
(Baharatları ne kadar küçük parçalara ayırırsanız kokuları süte o kadar çok geçecektir) Kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatmaya devam edin. Sütü süzün, şeker ve 2-3 kaşık sütle ezdiğiniz nişastayı süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kremayı başka bir kaba aktarın ve sürekli karıştırarak soğutun. Pınar Labne’yi ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla kremaya yedirin.
Pasta tabanının ilk katını şurupla ıslatın, üzerine krema sürdükten sonra file badem serpin. Diğer pasta tabanını da şurupla ıslatarak üzerine koyun, kalan kremayı üzerine sürün. Pastanın üzerini badem, çubuk tarçın, kırmızı meyvelerle, yan tarafını kavrulmuş file bademle süsleyebilirsiniz. Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Yorum Gönder