26 Ocak 2009 Pazartesi

BULGUR KÖFTESİ(G.ANTEP'TEN)

MALZEME:
1paket ince bulgur(900 gr)
2 yem kaş.biber salçası
5 adet domates(kabukları soyulmuş,ince doğranmış)
1 kuru soğan(ince doğranmış)
1 demet maydanoz(ince kıyılmış)
1 su.bar kızdırılmış sıvıyağ(servisten hemen önce)
bir kaç diş sarımsak(dövülmüş)
köfte baharatı(arzuya göre)






YAPILIŞI:
Bulgur ve biber salçası elle yoğrularak birbirine yedirilir(bulgur daha önceden ıslanmayacak).Domates,sarımsak,soğan,tuz,istenirse pul biber eklenir ve birbirini tutana dek yoğrulur.Yoğurma işlemi bitince kaynar sıvıyağ ve maydanoz ilave edilir,istenilen şekil verilir,marul yaprakları ile servis yapılır.TÜM MALZEMEYİ HAZIRLAYIN YOĞURUN,SERVİSTEN HEMEN ÖNCE YAĞ VE MAYDANOZU EKLEYİN.ÖLÇÜ ÇOK GELİRSE YARISINI YAPIN,AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Ellerine sağlık nefis olmuşlar..

KİZHATCE dedi ki...

TŞKLER ARKADAŞIM:)