YAPILIŞI:
Ölçü vermiyorum kalıbınıza göre yapın diye:)hamsiler temizlenip,kılçıkları alınıp hafif tuzlanıp süzülmeye bırakılır.Pirinç ıslatılır,soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağla kavrulur tereyağ sonra ilave edilir(soğanlar tereyağda çabuk yanmasın diye).Bir kaşık biber salçası ve pirinç ilave edilip kavrulur az su ve tuz koyulup pişirilir(pirinçler diri kalıcak,hamsilerle birlikte de pişecekleri için)kuru üzüm,karabiber,maydanoz ve dereotu koyulup karıştırılır,kalıp sıvıyağla yağlanır ve hamsiler dizilir,içine pilav yayılır ,üzerine hamsiler dizilir(teflon kullanırsanız çevirmek kolay olur).Pilavın bir yanı pişirilir kızarınca,diğer tarafı kapakla çevrilir ve kızartılır...
İŞTE NEFİSSS HAMSİLİ PİLAVINIZ HAZIRRR:)
8 yorum:
eline sağlık.süper olmuş..
arkadaşım ellerine salık hamsilipilav hiç yapmadım ve hiç yemedimde tepsiye döşeyip iç pilavınıda koyup kapattıktan sonra pişirirken yag ve su koyyormusun .su yoksa pirinçler diri veya sert kalmıyormu.
YYAAA BEN DE İSTERİM:))
ÇOK GÜZEL KIZIM BU NE SABIR BRAVO VAALLAA
AFİYETLER OLSUN ÇOK SEVGİLER..
tşkler defne:)
sanada yaparım ferhancığım:)
karamelim,pilavı önceden yağlı pişirdiğin için yağa gerek yok,z.yağlı sarma içinden biraz daha fazla pişicek pirinçler diri kalmalı ki hamsiler kızarırken ,hamsinin saldığı su ile pirinçlerde pişiyo,umarım aydınlattım seni,sevgiler..
canım merhaba ne güzel olmuş hamsili pilav ellerine sağlık buara arkadaş listemdesin hayatım sevgiler
elinize sağlık güzel olmuş bende yapıyorum başka tariflerle bende beklerim bloğuma sevgiler
Yorum Gönder