29 Ocak 2009 Perşembe

LİMONLU MERENG
















MALZEME:
3 su.bar.un
1 adet yumurta
150 gr. margarin
1 tat.kaş.kabartma tozu
1/2 su.bar.tozşeker
MUHALLEBİ:
4 su.bar süt
4 adet yumurta sarısı
1,5 su.bar.toz şeker
5 adet limon suyu
4 yem.kaş un
1 limon rendesi
1 paket vanilya
MERENG:
4 adet yumurta akı(1 damla sarısı karışmasın,kabarmıyor)
2 çay.bar.toz şeker
çay kaş ucuyla tuz
YAPILIŞI:
Hamur malzemesi yoğrulur,kelepçeli kalıba yerleştirilir(kurabiye hamuru gibi oluyo)önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Süt,yumurta sarıları,un bir tencereye koyulur karıştırılarak pişirilir,kaynamaya başlayınca limon suyu,rendesi ve vanilya eklenir.Pişip soğuyan hamurun üzerine dökülür,yumurta akları,şeker ve tuz çırpılır,krema tulumbası ile kremanın üzerine sıkılır vedüşük ısılı fırında fırında merengler kızarana dek pişirilir.İSTERSENİZ IZGARA BÖLÜMÜNDE DÜŞÜK AYARDA YAKMADAN KIZARTIN(ben biraz yaktım)SOĞUMADAN KALIPTAN ÇIKARMAYIN ,KREMA YAYILIYOR...
NEFİSSSS LİMONLU BİR PASTA,YAPMADIYSANIZ DENEYİN,ÇOK SEVECEKSİNİZ...

5 yorum:

made in funda dedi ki...

pastan muhteşem görünüyor canım.ellerine sağlık..

karamel mutfak dedi ki...

nifis olmuş arkadaşım ellerin der görmesin.

Ferhanca dedi ki...

ay çok güzel olmuş ellerien sağlık..

Damak Tadı dedi ki...

Hatice,önce pastayı biraz pişirip sonra mereng kısmını hazırlasan nasıl olurdu acaba??Hani yanmaması için..Fakat muhteşem görünüyor canım,ellerine sağlık..

KİZHATCE dedi ki...

tşkler arkadaşlar:)gül cüğüm önce pastayı pişiriyorum,sonra pişmiş kremayı ve merengi pişiriyorum,bu defa biraz acele ettiğim için yandı,uzun süre düşük ısıda fırında pişirince yanmıyo,bu benim sabırsızlığımın eseri:)